DEA.FI

Ruoka

Revityllä uunilihalla täytetyt sämpylät

Ainekset

  • n. kilo porsaan uunilihaa((Tämä resepti on testattu 800 g palalla))
  • Makeaa BBQ kastiketta, 100 - 150 g
  • Esipaistettuja sämpylöitä tai patonkeja

Valmistus

  • Marinoi liha n. vuorokautta etukäteen. Käytä reilusti marinadia.
  • Aseta liha marinadin kanssa vuokaan, lisää 2 dl vettä ja peitä foliolla tai kannella.
    • Jos lihaa on vähemmän, lisää vettä hiema, n. ½ dl.
  • Laita liha uuniin 165 asteeseen 3½ tunniksi.
    • Isompi liha vaatii vielä pidemman ajan.
    • Tarkista nesteen määrä pariin otteeseen. Voit myös valella lihaa liemellä.
  • Nosta termostatti 225 asteeseen ja vaihda tilalle sämpylät 10 minuutin päästä.
  • Anna lihan vetäytyä sämpylöiden paistumisen ajan.
  • Halkaise sämpylät, voitele oivariinilla, kostuta pinnat liemellä ja revi liha täytteeksi.

Muita huomioita

Halutessa vain osan lihasta voi käyttää ja laittaa lopun jääkaappiin odottamaan. Myöhemmin paista uudet sämplylät ja lämmitä liha mikrossa.