DEA.FI

Ruoka

Porsaan kylki uunissa

Ainekset

  • n. 1 kg porsaan kylkeä luilla((Rasvakerros päällä ja paksusti lihaa))
  • n. 1 kg perunoita
  • 2 dl vettä
  • Öljyä
  • Mausteita((Esim. 1 ½ tl suolaa/paprikaa, ½ tl mustapippuria/valkopippuria/valkosipulia))

Valmistus

  • Ota liha lämpiämään ja aseta uuniin 160 asteeseen
  • Kuori ja pilko perunat ja aseta vuoan reunoilla
  • Mausta perunat, lisää vesi
  • Aseta liha vuoan keskelle
  • Peitä foliolla ja laita tunniksi uuniin
  • Laske lämpötilaa 125 asteeseen
  • Käännä perunat ja tarkista neste muutaman tunnin välein
  • Mikäli mitään ei tunnu tapahtuvan, nostele lämpötilaa kohti 150 astetta loppua kohti
  • Ruoka on valmis n. 5 - 6 tunnin kuluttua riippuen lihan koosta