Ruoka
Porsaan kylki uunissa
Ainekset
- n. 1 kg porsaan kylkeä luilla((Rasvakerros päällä ja paksusti lihaa))
- n. 1 kg perunoita
- 2 dl vettä
- Öljyä
- Mausteita((Esim. 1 ½ tl suolaa/paprikaa, ½ tl mustapippuria/valkopippuria/valkosipulia))
Valmistus
- Ota liha lämpiämään ja aseta uuniin 160 asteeseen
- Kuori ja pilko perunat ja aseta vuoan reunoilla
- Mausta perunat, lisää vesi
- Aseta liha vuoan keskelle
- Peitä foliolla ja laita tunniksi uuniin
- Laske lämpötilaa 125 asteeseen
- Käännä perunat ja tarkista neste muutaman tunnin välein
- Mikäli mitään ei tunnu tapahtuvan, nostele lämpötilaa kohti 150 astetta loppua kohti
- Ruoka on valmis n. 5 - 6 tunnin kuluttua riippuen lihan koosta