Ruoka
Täytetyt sämpylät
Sämpylät
2½ dl | maitoa |
100 g | voita |
50 g | hiivaa |
2 rkl | sokeria |
1 tl | suolaa |
2 kpl | kananmunaa |
7-9 dl | jauhoja |
Täyte
400 g | jauhelihaa |
2 | sipulia |
3 | tomaattia |
1 ps | tacomaustetta |
½ tl | suolaa |
Valmistus
Sämpylätaikina
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri ja suola; lopuksi munat
- Lisää hiljalleen jauhot ja vaivaa hieman taikinaa
- Lisää sulatettu voi ja vaivaa taikina sopivan homogeeniseksi
- Anna kohota n. tunti
Täyte
- Pilko tomaatit ja sipuli pieneksi
- Lisää kasariin hieman vettä ja pieneksi pilkotut tomaatit
- Keitä n. 10 min kunnes tomaatit pehmenevät
- Kuullota sipulit paistinpannulla
- Lisää jauheliha, mausteet ja tomaatit
- Paista kunnes seos hieman kuivahtaa
Viimeistely
- Jaa taikina n. 20 osaan.
- Kaulitse n. 12cm kiekkoja, täytä ja rypytä kiinni ja aseta nurin päin pellille
- Anna kohota pellillä n. 20min liinalla peitettynä
- Paista 200c keskitasossa 15-20min((Kypsä leipä kumahtaa pohjaa kopauttaessa.))
- Peitä valmiit sämpylät taas liinalla, jolloin ne eivät kovetu
Muunnoksia
Samalla taikinalla ja täytteellä valmistuu myös erinomainnen pizza valurauta-pannussa.