Ruoka
Täytetyt sämpylät
Sämpylät
|
|
| 2½ dl |
maitoa |
| 100 g |
voita |
| 50 g |
hiivaa |
| 2 rkl |
sokeria |
| 1 tl |
suolaa |
| 2 kpl |
kananmunaa |
| 7-9 dl |
jauhoja |
Täyte
|
|
| 400 g |
jauhelihaa |
| 2 |
sipulia |
| 3 |
tomaattia |
| 1 ps |
tacomaustetta |
| ½ tl |
suolaa |
Valmistus
Sämpylätaikina
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri ja suola; lopuksi munat
- Lisää hiljalleen jauhot ja vaivaa hieman taikinaa
- Lisää sulatettu voi ja vaivaa taikina sopivan homogeeniseksi
- Anna kohota n. tunti
Täyte
- Pilko tomaatit ja sipuli pieneksi
- Lisää kasariin hieman vettä ja pieneksi pilkotut tomaatit
- Keitä n. 10 min kunnes tomaatit pehmenevät
- Kuullota sipulit paistinpannulla
- Lisää jauheliha, mausteet ja tomaatit
- Paista kunnes seos hieman kuivahtaa
Viimeistely
- Jaa taikina n. 20 osaan.
- Kaulitse n. 12cm kiekkoja, täytä ja rypytä kiinni ja aseta nurin päin pellille
- Anna kohota pellillä n. 20min liinalla peitettynä
- Paista 200c keskitasossa 15-20min((Kypsä leipä kumahtaa pohjaa kopauttaessa.))
- Peitä valmiit sämpylät taas liinalla, jolloin ne eivät kovetu
Muunnoksia
Samalla taikinalla ja täytteellä valmistuu myös erinomainnen pizza valurauta-pannussa.