DEA.FI

Ruoka

Tomaattikastike

500 g tomaatteja
140 g tomaattipyrettä
1 punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
valkosipulijauhetta
chilijauhetta
korianteria
pippuria

Valmistus

  • Pilko tomaatit pieneksi kattilaan ja laita kuumenemaan
  • Pilko punasipuli pieneksi ja lisää kattilaan
  • Lisää loput ainekset
  • Keitä kovalla lämmöllä kunnes tomaattien rakenne hajoaa, koko ajan sekoittaen
  • Hauduta pienemmällä lämmöllä ilman kantta kunnes kastike kiinteytyy, välillä sekoittaen
  • Lisää pari kauhallista pastan keittolientä antamaan makua

Tarjoile tuoreen pastan kanssa.

Muunnoksia

  • Ruskista erillisessä pannussa jauheliha ja sipulin öljyn ja mausteiden kanssa. Lisää hajonneiden tomaattien joukkoon.
  • Lisää kastikkeeseen purkillinen tonnikalaa tomaattien hajoamisen jälkeen (hienonnettuna parempi).
  • Hienonna kastike tehosekoittimessa ennen lihan lisäämistä.