Ruoka
Tomaattikastike
| 500 g | tomaatteja |
| 140 g | tomaattipyrettä |
| 1 | punasipuli |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| valkosipulijauhetta | |
| chilijauhetta | |
| korianteria | |
| pippuria |
Valmistus
- Pilko tomaatit pieneksi kattilaan ja laita kuumenemaan
- Pilko punasipuli pieneksi ja lisää kattilaan
- Lisää loput ainekset
- Keitä kovalla lämmöllä kunnes tomaattien rakenne hajoaa, koko ajan sekoittaen
- Hauduta pienemmällä lämmöllä ilman kantta kunnes kastike kiinteytyy, välillä sekoittaen
- Lisää pari kauhallista pastan keittolientä antamaan makua
Tarjoile tuoreen pastan kanssa.
Muunnoksia
- Ruskista erillisessä pannussa jauheliha ja sipulin öljyn ja mausteiden kanssa. Lisää hajonneiden tomaattien joukkoon.
- Lisää kastikkeeseen purkillinen tonnikalaa tomaattien hajoamisen jälkeen (hienonnettuna parempi).
- Hienonna kastike tehosekoittimessa ennen lihan lisäämistä.