Ruoka
Tomaattikastike
500 g | tomaatteja |
140 g | tomaattipyrettä |
1 | punasipuli |
1 rkl | oliiviöljyä |
1 rkl | balsamiviinietikkaa |
1 tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
valkosipulijauhetta | |
chilijauhetta | |
korianteria | |
pippuria |
Valmistus
- Pilko tomaatit pieneksi kattilaan ja laita kuumenemaan
- Pilko punasipuli pieneksi ja lisää kattilaan
- Lisää loput ainekset
- Keitä kovalla lämmöllä kunnes tomaattien rakenne hajoaa, koko ajan sekoittaen
- Hauduta pienemmällä lämmöllä ilman kantta kunnes kastike kiinteytyy, välillä sekoittaen
- Lisää pari kauhallista pastan keittolientä antamaan makua
Tarjoile tuoreen pastan kanssa.
Muunnoksia
- Ruskista erillisessä pannussa jauheliha ja sipulin öljyn ja mausteiden kanssa. Lisää hajonneiden tomaattien joukkoon.
- Lisää kastikkeeseen purkillinen tonnikalaa tomaattien hajoamisen jälkeen (hienonnettuna parempi).
- Hienonna kastike tehosekoittimessa ennen lihan lisäämistä.