DEA.FI

Ruoka

Lihaisat lihasuikaleet pannussa

Mausteet((TODO: Tarkemmat määrät))

  • Mustapippuria
  • Valkopippuria
  • Valkosipulijauhetta
  • Chilijauhetta
  • ´3/4´ tl suolaa
  • %%1 rkl valkoviinietikkaa%%
  • %%2 tl paprikajauhetta%%

Muut ainekset

  • 400 g lihasuikaleita
  • 450 g wokkivihanneksia
  • Lihaliemikuutio
  • Suurustetta
  • 4´1/2´ dl vettä
  • 2 annosta riisiä lisäkkeeksi

Valmistus

  • Kuumenna öljyä pannussa((Vähempi parempi, mutta riittävästi))
  • Lisää reilusti maustetta ja sekoita
  • Lisää liha joukkoon ja ruskista kunnes se alkaa nesteytyä
  • Lisää joukkoon lihaliemikuutio
  • Lisää hiljalleen suuruste ja suurin osa vedestä
  • Lisää loppu vesi ja laske lieden tehoa
  • Anna muhia n. 20 minuuttia välillä sekoittaen
  • Laita riisivesi kiehumaan, ja riisit uimaan kun valmista
  • Lisää jäiset vihannekset lihan joukkoon ja sekoita
  • Lisää vettä tarvittaessa
  • Lisäkkeen valmistuessa on lihakin valmista

Muunnoksia

Tarvittaessa lihan voi valmistaa myös pinnoittamattomassa kattilassa, joilloin veden määrä on helpommin hallittavissa. Halutessasi voit jättää kasvikset pois ja tehdä riisin sijaan lisukkeeksi 400 g makaroneja. Tällöin riittää pienempikin määrä mausteita. Vieläkin paremman kastikkeen saat, kun korvaat lihaliemen ja suurusteen n. 4 rkl:lla //Bisto Favourite Granules// -kastikeainetta.((Omnomnom, parempi kuin pääresepti))