Ruoka
Lihaisat lihasuikaleet pannussa
Mausteet((TODO: Tarkemmat määrät))
- Mustapippuria
- Valkopippuria
- Valkosipulijauhetta
- Chilijauhetta
- ´3/4´ tl suolaa
- %%1 rkl valkoviinietikkaa%%
- %%2 tl paprikajauhetta%%
Muut ainekset
- 400 g lihasuikaleita
- 450 g wokkivihanneksia
- Lihaliemikuutio
- Suurustetta
- 4´1/2´ dl vettä
- 2 annosta riisiä lisäkkeeksi
Valmistus
- Kuumenna öljyä pannussa((Vähempi parempi, mutta riittävästi))
- Lisää reilusti maustetta ja sekoita
- Lisää liha joukkoon ja ruskista kunnes se alkaa nesteytyä
- Lisää joukkoon lihaliemikuutio
- Lisää hiljalleen suuruste ja suurin osa vedestä
- Lisää loppu vesi ja laske lieden tehoa
- Anna muhia n. 20 minuuttia välillä sekoittaen
- Laita riisivesi kiehumaan, ja riisit uimaan kun valmista
- Lisää jäiset vihannekset lihan joukkoon ja sekoita
- Lisää vettä tarvittaessa
- Lisäkkeen valmistuessa on lihakin valmista
Muunnoksia
Tarvittaessa lihan voi valmistaa myös pinnoittamattomassa kattilassa, joilloin veden määrä on helpommin hallittavissa. Halutessasi voit jättää kasvikset pois ja tehdä riisin sijaan lisukkeeksi 400 g makaroneja. Tällöin riittää pienempikin määrä mausteita. Vieläkin paremman kastikkeen saat, kun korvaat lihaliemen ja suurusteen n. 4 rkl:lla //Bisto Favourite Granules// -kastikeainetta.((Omnomnom, parempi kuin pääresepti))