Ruoka
Empanadas
Taikina
2½ dl | vettä |
175 g | voita |
7 dl | jauhoja |
1½ tl | suolaa |
1 tl | paprikajauhetta |
Täyte
1 | iso sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
3 | tomaattia |
1 | paprika |
2 | perunaa, keitettynä |
400 g | jauhelihaa |
1 rkl | öljyä |
1 tl | oreganoa |
½ tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |
1 tlk | tomaattisosetta (pieni) |
Valmistus
- Kuumenna vesi ja rasva kattilassa.
- Sekoita kuivat aineet joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
- Hienonna sipulit. Pilko tomaatti, paprika ja peruna.
- Kuullota sipulit öljyssä.
- Lisää jauheliha ja mausteet; ruskista.
- Lisää tomaatti ja paprika; pehmennä.
- Lisää peruna ja sekoita; nosta syrjään.
- Muotoile taikinasta pyöreitä levyjä.
- Nostele täytettä levyjen toiselle puoliskolle ja taita nyytiksi. Nipistä reunat kiinni.
- Paista uunissa 200c n. 25 minuuttia.