Ruoka
Empanadas
Taikina
| 2½ dl | vettä |
| 175 g | voita |
| 7 dl | jauhoja |
| 1½ tl | suolaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
Täyte
| 1 | iso sipuli |
| 2 | valkosipulinkynttä |
| 3 | tomaattia |
| 1 | paprika |
| 2 | perunaa, keitettynä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | oreganoa |
| ½ tl | suolaa |
| ½ tl | mustapippuria |
| 1 tlk | tomaattisosetta (pieni) |
Valmistus
- Kuumenna vesi ja rasva kattilassa.
- Sekoita kuivat aineet joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
- Hienonna sipulit. Pilko tomaatti, paprika ja peruna.
- Kuullota sipulit öljyssä.
- Lisää jauheliha ja mausteet; ruskista.
- Lisää tomaatti ja paprika; pehmennä.
- Lisää peruna ja sekoita; nosta syrjään.
- Muotoile taikinasta pyöreitä levyjä.
- Nostele täytettä levyjen toiselle puoliskolle ja taita nyytiksi. Nipistä reunat kiinni.
- Paista uunissa 200c n. 25 minuuttia.