Ruoka
Chili con carne
Ainekset
- n. 900 g jauhelihaa
- n. 400 g pekonisuikaleita
- 1 - 2 isoa sipulia
- 1 - 2 paprikaa
- 2 tlk kidney-papuja tomaatti-chililiemessä
- 2 tlk tomaattisosetta, é 70 g
- Chilijauhetta
- Mustapippuria
- Paprikajauhetta väriksi
Valmistus
- Pilko sipuli ja paprika
- Laita pannu ja riisin keitinvesi kuumenemaan
- Ruskista pekonit kuumalla pannulla ((Voit myös lisätä mausteet jo tässä vaiheessa))
- Kaada pekoni erilliseen astiian
- Pidä pannun teho täysillä, ja kuullota sipuli ja paprika
- Kaada kuullotettu sipuli ja paprika erilliseen astiaan
- Ruskista jauheliha
- Lisää pekoni, sipuli ja paprika
- Lisää pavut, tomaattisose ja mausteet, ja sekoita kunnolla
- Huuhtele papu- ja tomaattisosepurkit n. ½ - 1 dl vettä
- Sekoita taas kunnolla, laske teho puoleen, ja anna muhia kannen alla n. 20min ((Muista taas2 sekoittaa välillä. Parhaaseen tulokseen pääsee tilsimällä papuja, jolloin seos sakeutuu.))
- Lisää riisin veteen suola ja laita riisit keittymään ((Aseta lämmöksi 66%))
- Odota valmista