DEA.FI

Ruoka

Chili con carne

Ainekset

  • n. 900 g jauhelihaa
  • n. 400 g pekonisuikaleita
  • 1 - 2 isoa sipulia
  • 1 - 2 paprikaa
  • 2 tlk kidney-papuja tomaatti-chililiemessä
  • 2 tlk tomaattisosetta, é 70 g
  • Chilijauhetta
  • Mustapippuria
  • Paprikajauhetta väriksi

Valmistus

  • Pilko sipuli ja paprika
  • Laita pannu ja riisin keitinvesi kuumenemaan
  • Ruskista pekonit kuumalla pannulla ((Voit myös lisätä mausteet jo tässä vaiheessa))
  • Kaada pekoni erilliseen astiian
  • Pidä pannun teho täysillä, ja kuullota sipuli ja paprika
  • Kaada kuullotettu sipuli ja paprika erilliseen astiaan
  • Ruskista jauheliha
  • Lisää pekoni, sipuli ja paprika
  • Lisää pavut, tomaattisose ja mausteet, ja sekoita kunnolla
  • Huuhtele papu- ja tomaattisosepurkit n. ½ - 1 dl vettä
  • Sekoita taas kunnolla, laske teho puoleen, ja anna muhia kannen alla n. 20min ((Muista taas2 sekoittaa välillä. Parhaaseen tulokseen pääsee tilsimällä papuja, jolloin seos sakeutuu.))
  • Lisää riisin veteen suola ja laita riisit keittymään ((Aseta lämmöksi 66%))
  • Odota valmista